“Ik voel me als een vis in het water!”

Ze is nog geen jaar in Nederland en spreekt de Nederlandse taal al vloeiend. Ondertussen eet ze brood met kaas als lunch en vindt ze hutspot heerlijk. Tandarts Flavia is al aardig ingeburgerd, maar haar hart ligt nog altijd in Spanje. Het land waar ze opgroeide, haar familie woont, Tandheelkunde studeerde, 3 jaar werkervaring opdeed als tandarts en het altijd mooi weer is. “In het begin was het even wennen in Nederland, maar nu voel ik me als een vis in het water. Ik ben mijn collega’s ontzettend dankbaar hiervoor!”. Flavia vertelt:

Mensen helpen & mezelf ontwikkelen
“Eén van de redenen waarom ik naar Nederland ben gekomen, is dat ik echt iets wil betekenen voor de mensen. In Spanje is er een overschot aan tandartsen en in Nederland een tekort. Daardoor kon ik mezelf daar niet voldoende ontwikkelen. Ik wil graag mensen helpen en dat kan ik hier mogelijk maken. Via een recruitment bedrijf volgde ik een intensieve taalcursus Nederlands van 3 maanden en werd ik geattendeerd op de vacature bij Tandartspraktijk Brummelhuis in Oldenzaal. In eerste instantie ter vervanging van tandarts Anke die met zwangerschapsverlof ging. Maar daarna mocht ik blijven. Daar ben ik heel erg blij mee!”

Nederland versus Spanje
“De taal heeft me tot nu toe niet belemmerd in mijn vak. In het begin hielpen de assistentes mij nog wel eens als ik het Twentse accent niet kon verstaan, maar ook dat gaat nu heel goed. Sommige uitdrukkingen ken ik nog niet, maar dat komt vanzelf. Wat me opvalt is dat Nederlanders veel directer zijn dan Spanjaarden. Dat was even wennen voor mij, maar nu vind ik dat alleen maar fijn. Ook de werktijden en het weer zijn totaal anders. In Spanje houden we siësta en eten we 2 x per dag warm, dus ook daarin moest ik omschakelen. Ik eet nu graag tosti’s als lunch. Een warme maaltijd maar toch typisch Nederlands!”

Como un pez en el agua
“Ik voel me als een vis in het water bij deze praktijk. Mede dankzij mijn leuke collega’s. Zij hebben me zowel binnen als buiten de praktijk wegwijs gemaakt in Nederland. Het is een hele leuke en leerzame tijd, waar ik nog lang van wil blijven genieten!”

CategoryIn the picture

2018 © Copyright | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    vindingrijck.nl