< Vorige pagina

‘In the picture’: Tandtechnicus Raad van Ivory Tandtechniek

Als wij onze patiënten adviseren om een kroon of brug (eventueel in combinatie met een implantaat) te plaatsen, dan is de eerste vraag vaak: waarom is dat zo duur? Wat veel patiënten niet beseffen is dat het maken van een kroon of brug echt vakwerk is. Het is precisiewerk en maatwerk dat met de hand vervaardigd wordt om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bewerkstelligen. Tandtechnicus Raad van Ivory Tandtechniek in Borne legt uit waar die tijd en aandacht precies in gaat zitten…

Laag voor laag

“Wist u dat een kroon wordt opgebouwd met wel 5 tot 6 lagen porselein? Wij werken tot op de 100e millimeter nauwkeurig. Dit is noodzakelijk om de natuurlijke uitstraling van de te vervangen tand te behouden. Iedere tand heeft zo zijn specifieke kenmerken: de kleur, eventuele vlekjes en/of groeven worden zo nauwkeurig mogelijk nagebootst. Zelfs het uiterste deel van de tand dat vaak iets lichter lijkt wordt door middel van gedetailleerd handwerk nagemaakt.”

                   Het model                                          De kleurenring                                        Het porselein

modelkleurenringporselein

 

 

 

 

 

Duurzaam en mooi

“Het proces vanaf de digitale afdruk, die door Tandartspraktijk Brummelhuis wordt gemaakt, duurt ongeveer 2 weken. Eerst maken we een model van het huidige gebit. Vervolgens maken we een ‘kapje’ waaromheen we de kroon of brug laag voor laag opbouwen. Na het prepareren van iedere laag gaat het porselein in de oven. Hierin wordt de tand op meer dan 900 graden Celsius gebakken. Na iedere ‘bak’ controleren wij onder de microscoop of de tand voldoet aan de esthetische normen. Indien nodig slijpen/kleuren we de tand bij en/of brengen we een extra laagje glazuur aan. Hoe meer informatie we krijgen over de huidige tand, des te beter wij in staat zijn een resultaat te vervaardigen dat niet van echt te onderscheiden is. Met behulp van de moderne techniek: de digitale afdruk, waarmee Tandarts Brummelhuis zich onderscheidt van andere tandartspraktijken in deze regio, kunnen we heel specifiek een gebit in kaart brengen. Dat is een groot voordeel voor onze patiënten. Esthetiek en kwaliteit vinden wij heel belangrijk!”

Voor:                                                                                           Na:

resultaat voor    resultaat na

 

 

 

 

 

Meer informatie

Ivory Tandtechniek werkt al meer dan 6 jaar samen met Tandartspraktijk Brummelhuis. “De lijnen zijn kort en we hebben regelmatig contact. Samen hebben wij als doel onze patiënten met een stralende glimlach weer naar buiten te laten gaan. En dat is het mooie van dit beroep!”

CategoryIn the picture

2018 © Copyright | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid

Realisatie:    vindingrijck.nl